7 ianuarie 2011

Boala incepe din farfurie - rezumat (1 )

 

Conform filosofiei lui Cayce, regimul alimentar este primordial. Nu e posibila vindecarea daca te hranesti gresit. Teoria de baza este urmatoarea: orice boala, fara exceptie, are la baza o greseala de gandire.

Cauza principala a bolii este alimentatia.

Greselile alimentare se repercuteaza asupra inimii, iata ce imbolnaveste! Atunci, ce regim trebuie urmat? FARA DULCIURI, FARA CARNE,CI MAI DEGRABA LEGUME VERZI PENTRU CA ELE CURATA APARATUL DIGESTIV SI REVITALIZEAZA SANGELE.

Se stie ca aparatul digestiv descompune alimentele in trei tipuri de produsi: grasimi (lipide), zaharuri(glucide) si aminoacizi. Alimentatia moderna le-a privilegiat pe primele doua, in detrimentul ultimelor. Tocmai cu acesti aminoacizi ADN-ul isi reinnoieste propriile-i proteine. Daca se abuzeaza de primele categorii de alimente, se produce o lipsa de aminoacizi care, in general, duce la degenerescenta. Exact aceste carente sunt cele care au devenit mortale pentru noi. Aceste maladii subrezesc "terenul", adica tot organismul, afectand nu numai un singur organ, ci pe toate, incetul cu incetul.

 

IMG_8474

 

 

ELE se numesc: artrite, artroze, reumatisme, afectiuni cardiovasculare, cancer, depresii nervoase, dermatoze, alergii, scleroza in placi, etc.

 

 

Mereu aceeasi agasanta dezbatere asupra regimului vegetarian...

IMG_3634

 

Sunt oameni carora doar cuvantul "vegetarian" in sine le provoaca alergie.Din pacate, studiile stiintifice facute in diferite tari tind sa acrediteze ideea ca excluderea carnii din alimentatie nu este atat de neinspirata...

Mortalitatea provocata de cancer este redusa cu 40% la subiectii vegetarieni.Aceasta este valabila mai ales la cancerele de san, colon, rect si prostata.

Mortalitatea provocata de bolile cardiovasculare este redusa cu 50%. In Marea Britanie, pentru un vegetarian, SNS cheltuieste 12.340 lire in ceea ce priveste tratamentul in spital de-a lungul intregii vieti. Perioada de spitalizare a unui vegetarian reprezinta doar 22% din cea a unui "omnivor" care costa, in medie, 58.062 lire.Uluitor...

 

 

Exista o problema a epocii in care traim:poluarea. Poluarea e mai otravitoare pe zi ce trece. Poluarea chimica, electrica, sonora si vibratorie...Daca regimul vegetarian "eco" permite, din pacate, pierderea in parte a proteinelor vegetale, grasimile vegetale contin si ele pesticide si alte resturi toxice. Iar produsele animale, in prezent, sunt "si mai" toxice decat vegetalele: grasimile animale absorb ca un burete, in cantitate mare, toate substantele chimice nocive.

 

IMG_9344

 

 

S-ar putea spune ca printr-un regim bazat pe cereale. fructe si legume ne intoxicam, categoric, mai putin ( nutritionistii sunt de acord cu asta!). Iar daca produsele vegetale provin din agricultura ecologica, este si mai bine: daca se incearca, se constata ca acest lucru influenteaza vizibil forma fizica, de fiecare zi.

 

 

* Sper ca aceste randuri sa "atinga" pe scepticii cu care ma confrunt

4 comentarii:

Daniela spunea...

Bravo!!!
Ai foarte mare curaj, sa spui asa ceva... cand toata lumea consuma ceea ce tu ai condamnat.
Sant total de acord cu tine, cu toate ca nici vegetarieni nu consuma numai alimente sanatoase...
Pe curand.

Catalina spunea...

Curaj? hmm...

Draga mea, asta e realitatea... dar multi, pentru ca n-au pic de ambitie si le ploua in gura la o falca de carne, spun ca si ea,carnea, are rolul ei...Da, si carnea are rolul ei de a te imbolnavi mai repede !

Cat despre produsele nesanatoase pe care le consuma si vegetarienii...sunt din nou de acord cu tine. Mancarea organica e singura solutie, insa fara pic de zahar.

Mersi pt sustinere, numai bine!

clara spunea...

buna, ai o leapsa la mine pe blog aici :http://pasiunideodinioara.blogspot.com/2011/01/my-perfect-imperfection-tag.html
numai bine!

Catalina spunea...

Ok, Clara !