8 octombrie 2017

Note

Am zis ca trebuie sa scriu din nou. Si am tot zis. Apoi nu mai ajungeam sa deschid laptopul.Cand vedeam praful instalandu-se in locul meu, gandul imi zbura din nou la vreo carte. Mai bine citesc decat sa scriu nimic concret. Imi recapitulam tot ce am facut din decembrie pana astazi. Eh, mai bine lasa, am multe de asezat in ordine. Prea multe. Si rabdarea pe care n-o mai aveam. E greu uneori sa iti asterni ideile, mai ales cand ele dau buzna toate odata.
Se implineste anul curand. Pentru mine este echivalentul unei luni din vacanta mare, de cand eram copil.

Calatorii si carti. Multe carti. Si muzica, dar mai putin. Sa amintesc doar concertul lui Nikos Vertis, din luna mai. Apoi, filme. La cinema si pe HBO GO. 
Nu teatru, nu opera, desi n-am mai avut mult pana sa apas butonul "comanda". Primesc mailuri cu oferte zilnic, dar nu-mi vine sa ma duc. Nu curand. Poate dupa ce ma voi intoarce din Atena, cu Iuli.
Iuli este noua mea colega de calatorii. Ne-am facut deja o lista cu toate destinatiile in care sa ajungem. Scotia si Iordania se bat pentru locul 1 din lista. Vedem.

Amalfi
In primavara am fost pe Coasta Amalfitana. Am vazut Napoli, Sorrento, Positano,Amalfi, Ravello, Capri, Pompei, Vezuviu, Caserta, Salerno si cateva sate din zona in care am fost cazati. Stiu ca baietii isi cumparau bere si snacksuri de la supermarketul din Castellammare di Stabia, o localitate frumoasa pe malul marii. Excursia asta era de multa vreme pe wishlist. A meritat chiar daca s-a lasat cu multa oboseala si ore de somn putine. Bifat!

Napoli
Pompei

Veliko Tarnovo
La scurt timp dupa Amalfi, ne-am dus sa vizitam Veliko Tarnovo. Trecusem de prea multe ori pe langa el atunci cand mergeam in Grecia. Casele infipte in stanci mi-au spus ca orasul e deosebit si nu trebuie ocolit.Si, da, ne-a placut la toti trei Veliko. Cazarea, mancarea, peisajul, preturile, tot.

pe stradutele din Veliko

Kekova


In urmatoarea luna, adica iunie, am fugit la odihna cu fitze. Locul acesta se numeste Antalya(Side). Am fost noi trei si colega Alexiei, cu parintii. Bun venit in gasca noastra! Mama colegei este Iuli. Iuli e mama de Catalina. :) Pe langa relax si mancat toata ziua, am facut si o excursie la Kekova ( orasul scufundat), Myra cu mormintele sapate in stanca si Biserica Sf. Nicolae. Plimbarea spre insula Kekova s-a facu pe barca cu fund de sticla, ca sa putem vedea ruinele fostului oras. La intoarcere am primit un magnet de frigider cu poza mea (amintire de la echipaj).
Vacanta in Antalya a fost la superlativ.


In iulie am plecat la Alba. Am vizitat Rametul. Apoi am fost la Cluj sa ne vedem prietenii si parintii spirituali ( L si M). Ziua genialului am serbat-o la Cotul Ariesului cu parintii Catalinei si fetele noastre, dar si la Cluj cu Maca si Dana. Cu ardei umpluti + tort mousse de ciocolata si zmeura.👌
Am fugit si pana la Pestera Ursilor din Bihor si bine am facut. Am ramas surprinsa si m-am bucurat ca am insistat sa o vedem, pentru ca e superba. Cand a ajuns si sis la Alba cu Alex, am mers la Castelul de Lut si Palataul Brukenthal din Avrig.

Ramet
Pestera Ursilor

Cabana Cotul Ariesului

Gradinile Palatului Brukenthal din Avrig

Nu stiu cand a trecut vara. 
Nu stiu cum se duce anul. 
Mai e putin si ne trezim ca bate la usa examenul de capacitate. 
Dar inainte de asta...Luna viitoare, pe 28.

2 comentarii:

Adelina spunea...

Salut! M-am bucurat ca un copil când am văzut însemnarea. :) Faine poze! N-am mai fost la Palatul B. din generală. :) Noroc cu tine că mai văd peisaje de acasă.
Alexia e pe-a 8-a deja? Anul viitor merge și Ioan al meu la școală. Mă întreb când au zburat 6 ani, parcă mai ieri mergeam la maternitate.
Și la noi a trecut repede anul. Deși pe blog am mai scris. Și cărți am citit, nu multe, dar suficiente ținând cont de situație... La filme mă mai uit uneori, dar tot pe bucăți. :))

Ducesa spunea...

Ce drăguț! Asta înseamnă ca trebuie sa apar mai des pe aici. Ale e a șaptea, adică mai e putin pana la examen.
Din păcate, timpul zboară îngrozitor. Copiii cresc repede. Noi...Dar asta e viața!

O sa mai postez, nu ma opresc. Va pup pe toți! 🤗😘