17 august 2015

Fuse si se duse

Nu chiar, dar mai e putin din vacanța asta. Am un troler, o geanta mare de umăr, o sacoșa cu cosmetice, o plasa de încălțări, una cu jucării si încă cinci cu haine si suveniruri. Mai am doua poșete ( ale Alexiei) si încă o gentuța a mea cu chei, portofel si acte. A, mai am si o sacoșa din material textil cu tot felul de mărunțișuri. De usa dulapului atârna rochia de nunta, o cămașă călcată si o bluza de mătase...care se sifonează rapid. Sunt trei umerașe de agățat in geam. Abia fac umbra copilului.Mai am niște borcane cu Pesto, paste, orez, care trebuie luate acasă, ca ramân aici si expira. Bogdan nu gătește, mănâncă ce ii dau eu sau ce ii dau la restaurantul jobului. In concluzie, plec acasa la mine, la Bucuresti. Mi e dor de casa mea, de patul meu, de robot, de geamurile mele nespălate si de florile in ghivece lăsate in lighean cu apa. Si mai am si doua cutii cu ulei de măsline aduse din Thassos, de către colegul lui Bogdan. Ma întreb, copilul o sa mai încapă in mașina?  Am ajuns sa urăsc bagajele, sa le fac, sa le desfac, sa le adun , sa le bag si sa le scot iara. Am obosit! Mai am doar unul sa fac, duminica,si se termina. Da, am ajuns la final cu plecarile.La anul m am gândit bine, n o sa mai stau pe drumuri ca acum. O sa plec o data si bine! Parca niciodată n am umblat mai mult ca in vara asta. Si niciodată n am suportat călduri mai mari.

Am venit de la Viena. Am trecut si pe la Karla. Am stat la casa din Nadlac o noapte si ne a primit cu brațele deschise. Nu știa ce sa ne mai dea ca sa ne simțim bine. Mi a plăcut grădina ei si de Cody, câinele ei, un labrador. Ne a dat cele mai dulci roșii si cele mai bune prune, ca sa avem pe drum. Ce om minunat si frumos este Karla! M a bătut la cap ca sa ma mut la Cluj, orașul ei preferat de care s a îndrăgostit din prima. Asa m ar vizita mai des... Ne am întâlnit si cu nașii, si cu piticii, dar au plecat înapoi, in Arizona. Măcar ne am întâlnit de doua ori. A fost vara întâlnirilor. Mai putin cu Mari, la Viena, dar poate data viitoare.
La Viena a fost cumplit de cald, dar a meritat. Am stat exact cat a trebuit, exact cat rezist intr un oraș fără sa mai merg la shopping sau prin muzee. De aceea weekendul asta am fugit in Apuseni, la Arieseni. Am stat la pensiunea Cota 1000, o oaza de liniște si neașteptat de frumoasa. Cu siguranța o sa mai trecem pe aici. Ne am dus si la Groapa Ruginoasa, am adunat si mure, afine, si am ramas muți de frumusetea locului. Eu nu trecusem de Scarisoara si nu știam ca dincolo de peștera se afla peisaje de poveste, cum n am mai vazut niciunde. Frumoasa țara avem! Cu adevărat grăiesc! Ce mâncare buna am găsit aici, ce plăcinte! Ce oameni frumoși!

Voi posta câteva fotografii de acasă, ca nu pot încarca de pe tableta nimic. Nu de alta, dar pe blog sigur ramân, nu cum am pățit cu contul de FB...Multe s au dus pe apa sâmbetei!

Eu
Alba Iulia, 17 august 2015

4 comentarii:

Adelina spunea...

Of, ce dor mi-e de Alba! N-am săturat de București! Te pup!

Ducesa spunea...

E foarte frumos! Imi place sa stau seara in cetate, la terase, si sa ascult muzica. Fac tinerii karaoke si e atmosfera faina. Dar stii cum e, la un moment dat vrei acasă la tine, oricât de frumos ar fi si prin alte părți. Acum o ora am ajuns si eu in Bucuresti. M a luat groaza ce aglomerație era de la ora 14:00 , din Militari si pana la Dristor. Ma dezobisnuisem... Dar, si asa, e tare bine acasă! Te pup, om frumos!

Adelina spunea...

Exact cum spui, la un moment dat vrei acasă la tine... Iubesc București-ul, aici s-au născut copiii mei, dar mi-e cumplit de dor de Ardeal. Mai ales de Alba Iulia, de străzile și magazinele și locurile mele dragi de acolo... Aștept cu nerăbdare să crească și Iustin puțin...
Mă bucur că ai avut o vară plină și frumoasă! Pup fetele frumoase! Tare mult a crescut Alexia ta. E o adevărată domnișoară. :)
Uite așa îmi dau seama că îmbătrânesc. :))
Zile faine!

Ducesa spunea...

Alexia a trecut in clasa a V-a...Pfff, nu mi vine nici mie sa cred! Si tare ma oftic de timpul asta ca trece atat de repede! Sănătoși sa fim si sa ne bucurăm de fiecare clipa! De asta zic sa ne plimbam, ca nu rămânem decât cu amintirile frumoase... Tinerețea, cea mai scurta boala!

Toate bune, Ade! Sa fiți voioși!