29 martie 2015

Salata orientala, vegana



Fara nicio exagerare ca as manca-o zilnic, atat e de buna! E o simpla salata orientala, dar foarte gustoasa, in varianta fara ou. Oul a fost inlocuit de tofu, pur si simplu l-am dat pe razatoarea mare si s-a combinat perfect. O consider  favorite salad pentru ca la toti ne place.

Imi place sa adaug frunze verzi. De data asta am pus baby spanac si ,in plus, cateva felii de castravete.
Sosul e foarte important. Se prepara din mustar, ulei de masline, oregano si otet de mere. Si maslinele pentru salata trebuie sa fie unele de calitate, naturale.

In primul rand, in timp ce fierb cartofii, (fara coaja, taiati cuburi) te apuci de taiat ceapa solzi lungi si subtiri, razi tofu ( imi place cel cu ardei), pregatesti frunzele ( salata verde, rucola, spanac, ce iti place) si prepari sosul amintit mai sus. Pentru mine, cel mai bun mustar este cel clasic,de Tecuci, Olimpia, si cel mai bun ulei este cel de masline, din prima presa.

Intr-un bol de bambus, numai asta imi place cand fac salate, se pun: ceapa taiata, sarea, frunzele, castravetele (daca e cazul) si maslinele. Peste ele se pun cartofii fierti, fierbinti, si abia apoi tofu ras cu dressingul din mustar.
Se amesteca usor cu o spatula si se serveste imediat. Nu exista sa ne ramana si pentru mai tarziu. Radem tot!


Mie imi plac doar cartofii rosii, tipul acela cu coaja subtire si miez galben (la saculet). Sunt extraordinar de gustosi! De cele mai multe ori ii gasesc in Mega Image, dar am vazut si la Auchan.
Salata asta e cea mai buna mancare atunci cand n-ai nimic prin frigider sau atunci cand ai pofta de cartofi deliciosi, mai sanatosi. Sigur iti va placea, mai ales daca urmezi pasii cu exactitate.

E yum-yum, e aromata, e deliciosa si aspectuoasa!


Niciun comentariu: