23 februarie 2015

Lasagna cu tofu si spanac


Lasagna vegana! O bunatate atunci cand iti doresti o portie mare de paste cu sos de rosii si ceva verdeata, adica spanac.Noi nu putem manca acelasi fel de mancare saptamanal, doar daca ne place prea mult un fel anume ori daca a fost prea putin si nu ne-am saturat. Nu merge supa de broccoli in fiecare saptamana, de exemplu. La fel nu merge acelasi suc de portocale sau sfecla... Daca nu se diversifica, intervine plictiseala, adica saturatia. Asa s-o nascut mancarea asta frumoasa ( arata super) din imagini... Cu pofta de lasagna si cu dor de mancare gatita! Mananc/mancam gatit destul de des.

Ingrediente: 500 g tofu tare, scurs bine si dat pe razatoare, 2 cepe tocate, 4 catei de usturoi zdrobiti, 500 g spanac baby, 16 foi lasagna ( de preferat integrale), 700 ml rosii pasate (piure), 2 linguri ulei masline, frunze de busuioc 

Tofu, in reteta de fata, inlocuieste foarte bine carnea tocata din sosul ragu care se pune intre foi

Preparare

Se incinge cuptorul la 180 de grade.
Se caleste ceapa in cele doua linguri de ulei, se adauga usturoiul pisat si 3 linguri de apa. Se adauga spanacul si se lasa pana se inmoaie. Tofu se amesteca cu verdeata inabusita si se trece la asamblare.

Pentru o tava de cca 30 cm X 20 cm e nevoie de 4 foi pe rand, 16 foi de lasagna pentru 4 straturi.

Se toarna piure de rosii in tava, se pun foile, apoi compozitia de spanac cu tofu, din nou sos de rosii, apoi inca un rand de foi de lasagna... si tot asa pana se termina foile si deasupra sosul de rosii cu frunzele de busuioc.

 
La cuptor se tine cam 30-40 de minute, Nu este nevoie neaparat de folie pentru acoperit tava. Cel putin nu la cuptorul electric unde se formeaza destul abur. Am tinut-o la cuptor atata timp cat am considerat eu ca foile sunt la consistenta perfecta, nici uscate, dar nici moi. Sucul de rosii a scazut si lasagna a fost bine inchegata.

Am folosit tofu de la Inedit, cu ardei (sarat) si tofu de la Fito- Fitt (organic)simplu si nesarat. Mama a folosit fix doua cutii de la Inedit, fara sa-l desareze in apa rece si lasagna a fost cam sarata pentru gustul ei. Deci, atentie la marca de tofu pe care o folosesti!




Niciun comentariu: