24 ianuarie 2015

Supa-crema de conopida



 Mancam supe multe, diversificate. Asa si trebuie! Supele au ajuns mancarea de baza si aproape cel mai dorit fel de mancare. Preferata tuturor este supa-crema de linte, apoi de broccoli, rosii, ciuperci, etc. Eu nu prea sunt incantata de varianta vegana la supa de ciuperci. Nu iese la fel de gustoasa ca cea lacto-vegetariana.Inca n-am gasit reteta ideala la supa ciupercilor. Sunt in cautare de noi retete.. Scotocesc prin toate cartile din biblioteca si pun in aplicare. Supa asta de conopida e buna, merita s-o fac, mai ales cand vrem altceva...adica de cele mai multe ori. Nu ne plac supele dulci. Deloc! Si daca una iese dulceaga, lamaia e salvarea noastra. Important e ca sunt sanatoase si gustoase. Si usoare!

 1 conopida de marime mijlocie, buchetele
1 radacina telina mica
1 radacina patrunjel
1 ceapa mare alba
1 ardei gras galben
1 l apa
sare, ulei masline, zeama de lamaie,crutoane, fulgi de chili (optional)

Se fierb legumele cu putina sare roz. Se paseaza cu blenderul. In momentul servirii, stropesti cu ulei de masline si zeama de lamaie.Se mananca cu crutoane. Decorezi cu frunza de busuioc si fulgi de chili. Foarte simplu!

Niciun comentariu: