20 ianuarie 2015

Drob vegan



Dieta vegana merge foarte bine la toti trei ( A nu i-am impus ce sa manance, alege singura). Mai greu e cu retetele, pentru ca nu vreau sa ma/ ii plictisesc sau sa ma/ii satur de aceleasi mancaruri. Tot timpul trebuie gatit ceva nou, colorat, cu gust bun, rapid cat de cat. Partea buna a lucrurilor este ca, din cele cinci mese pe zi, doar una contine mancare gatita. Iar in curand, la mine, nu vor mai fi mese solide sau gatite. Post cu sucuri, timp de 7 zile! Apoi, pauza si de la capat!


Ingrediente: 
200 g soia granule (Inedit) inmuiata in apa fiarta 20 de minute
1 cana fulgi de ovaz
2 l-te vegeta de casa sau bio
2 linguri seminte de floarea soarelui ( hidratate)
1 cana suc de rosii
2 legaturi patrunjel ( tocate marunt)
2 legaturi marar ( tocate marunt)
2 cepe mari (tocate marunt)
1 capatana de usturoi (zdrobita)
1 lingura seminte de in macinate
2 linguri pudra de ceapa, optional
2 linguri ulei masline/struguri

Pana ce se inmoaie granulele de soia, se fierbe ceapa tocata in putin ulei cu apa. Apoi se amesteca toate ingredientele. Compozitia se pune intr-o tava unsa sau nu ( depinde de material) si apoi se baga la cuptorul preincalzit (190 grade), timp de 60 de minute. Eu am folosit tava Yena.


Rezultatul este fabulos. Drobul are gustul chiftelelor din carne, foarte gustos! L-am mancat cu ceapa verde, ridichi si rosii organice. Tine 5 zile, la frigider, fara sa-si schimbe gustul. Foarte hranitor si satios!

Niciun comentariu: