25 februarie 2013

Supa crema de broccoli, cu branza Gouda

Cum imi place mie supa asta ? Sau cum o prepar de la o vreme ?

IMG_8659

Este cea mai delicioasa supa crema de broccoli din cate am facut pana acum si asta datorita aromei de branza Gouda. Reteta de fata nu difera foarte mult de aceasta, insa gustul e de departe cel mai bun!

1 broccoli + 1 tulpina de broccoli ( tulpina e mult mai gustoasa decat floarea),1 pastarnac mic, 2 cepe verzi, 3-4 catei usturoi pisat, 2 l-guri ulei masline, 1/2 pahar smantana slaba, 150-200g branza Gouda/ Cedar, sare dupa gust, 2 litri zeama de legume/ apa

Se calesc legumele ( ceapa, usturoiul, pastarnacul si tulpinile de broccoli) taiate cuburi in uleiul de masline si putina apa. Cand s-au inmuiat putin se adauga florile de broccoli cu supa de legume si se lasa sa fiarba la foc mic. Cand s-au fiert florile ( al dente) se scot cateva din oala si se pastreaza pentru mai tarziu.

Se ia blenderul gheara si se paseaza legumele cu supa, direct in oala. Se adauga smantana si cubulete de branza Gouda, apoi florile pentru decor. Se potriveste de sare.

Supa se serveste calda sau rece, cu lamaie.Nu este deloc rea cu crutoane facute in casa, stropite cu putin unt topit si ulei de masline inainte de a le pune in tigaie. Inainte le faceam la cuptor, insa nu merita sa consum atat de mult curent pentru un pumn de crutoane.

Nemaipomenita!

Niciun comentariu: