31 ianuarie 2013

Dulceata de portocale

Fan dulceata de portocale! si cel mai mult imi place cea de la IKEA,mai ales la clatite! am facut si eu vreo 4 borcane, uite asa:

5 portocale cu coaja, 5 portocale fara coaja, 500 g zahar/350 g fructoza, 1 pastaie vanilie

IMG_7183 Se taie portocalele rondele (felii de 5 mm) si acestea se taie in 6-8 parti egale.Se aseaza straturi cu zahar si pastaia de vanilie maruntita intre ele, intr-o cratita cu capac care va sta pana a doua zi, pana ce portocalele isi lasa zeama suficienta.

Se pune la foc mare, apoi mic, iar mare, pana se formeaza spuma care se aduna. Asta-i tot! se lasa la racit si se pune calduta in borcane. Foarte usor si foarte gustos!

Intotdeauna mi-au placut retetele simple, cu vorbaraie putina! :)IMG_7184

Niciun comentariu: