14 decembrie 2012

Pui cu vermicelli, in cinci culori

Prietenilor mei le place foarte mult mancarea chinezeasca, mai ales mancarea preparata de mine :P

Pe langa Taiteii de orez cu tofu am pregatit si acest pui dulce, acrisor si picant, alaturi de vermicelli de la Barilla. Nu  puteau lipsi ardeii, telina si morcovul.

IMG_8039

Pentru 4 persoane:

*1/2 piept de pui marinat in sos de soia, otet de orez, coriandru macinat,ulei de susan, usturoi pisat, sos de chili, condiment "7 pipere", adica piper dulce, piper picant, scortisoara, ghimbir, cuisoare, nucsoara si mahlab

*150 g vermicelli Barilla

*1/2 ceapa de apa,1/2  ardei galben, 1/2 ardei verde, 1/2 ardei rosu ( taiat betisoare), 1/2 radacina telina, 1 morcov mare. 2 linguri ulei de arahide, 1 lingura ulei de susan, sos de soia, sos de stridii, 2 linguri pasta de rosii, 1 lingura zahar, 1 lingura otet de orez, 1 l-ta Pepper Sauce.

* seminte de susan

Puiul se tine la marinat 12 ore. Apoi se caleste in uleiul de arahide cu ceapa, telina si morcovul. Se toarna si marinata peste legume. Focul trebuie sa fie mare si legumele se amesteca rapid, fara sa se arda. Se dauga vermicelli si sosurile mentionate, plus zaharul cu otetul de orez. Urmeaza ardeii si uleiul de susan.

IMG_8031

5 culori Collage

IMG_8037

Se mai poate adauga sos de soia in timpul servirii si seminte de susan

IMG_8044

Sunt convinsa ca si de revelion ma vor pune sa pregatesc chinezarii ;)

Niciun comentariu: