14 noiembrie 2012

Superalimente

Am primit de la nenea Hategan, asa cum spuneam atunci ,o cutie cu "magie neagra" :))  si jumatate de sac cu "magie galbena", adica vreo 20 de kg de soia, in stare cruda...adica nici macar uscata.Am profitat de largimea holului de la Alba si am pus-o la uscat.Partea cu cutia...Da, detine o pulbere magica obtinuta prin uscarea si rasnirea cojilor si a samburilor de la struguri negri. Chestia asta se ia dimineata, pe stomacul gol, 1 lingurita!

Gustul nu e ciudat, din contra! E aroma mustului! ;)

pudra de struguri Putina teorie:

Una dintre cele mai redutabile substanţe antioxidante din organism, este resveratrolul, conţinut din abundenţă de fructele de culoare violetă şi negre : struguri, prune, coacăze negre, dar şi mure sau afine.
Cercetări recente au stabilit că, resveratrolul, are un efect antitumoral puternic. Mai are şi efect vasodilatator, stimulează producţia de colagen, cu rol de susţinere în organism, previne apariţia bolilor degenerative, cum ar fi boala Alzheimer. Tot resveratrolul previne şi combate apariţia osteoporozei. Sâmburii de strugure au concentraţia cea mai mare de resveratrol.

Bioflavonoidele, dintre care, de o importanţă deosebită este picnogenolul, aflat din abundenţă şi în sâmburii de strugure, au afect imunostimulator, antiaterogen, şi chiar regenerator hepatic.

Eu zic ca cea mai buna explicatie despre RESVERATROL ne-o da doctorul Calin Marginean aici 

soia collageSi tot Marginean ne explica de ce soia este aliment minune aici 

"Cine dispretuieste soia, practic, isi dispretuieste propria sanatate.Cine o ia in ras, practic, rade de propria ignoranta..." - de bagat la cap!!!

"Ca practicant al medicinii tradiţionale chineze, vă mai recomand : când consumaţi fructe şi legume, preferaţi-le pe cele autohtone de câte ori este posibil. Nu pentru calităţile lor gustative, ci pentru că, au constatat înţelepţii chinezi, ele împrumută din calităţile vibratorii ale solului pe care cresc, calităţi vibratorii pe care le căpătă şi organismul nostru, astfel că, ele vor fi mult mai bine asimilate decât acelea crescute pe meleaguri străine."- Dr. Carmen Badea

*** Un colorant polifenolic numit RESVERATROL, adică de departe cel mai puternic factor natural anti-oxidant cunoscut !!!

Niciun comentariu: