11 iunie 2012

Pate vegetal din boabe de soia (masline)


Imi place foarte mult acest pateu. Cred ca am gasit cea mai buna combinatie pentru un pate... masline uscate organice, grecesti...ceapa, ardei rosu si un condiment special pentru pateuri, adica o pudra delicioasa din tomate, busuioc, ardei si oregano. Pudra mi se pare excelenta, desi n-am luat decat un borcanel...Fusesem neincrezatoare pentru ca nu mai folosisem niciodata pana atunci ( Paris). Ingredientul DUCROS, Melange Malin- Pates nu numai ca e gustos, dar are si un miros demential...si a fost chiar ieftin!
Adevarul e ca francezii mereu m-au dat pe spate la capitolul "cuisine", cam tot ce tine de aceasta...de la tacamuri, ustensile, boluri, farfurioare, recipiente si pana la "delices". Si daca tot am pomenit de astea, sa-ti dau un pont! Desi gasesti tot felul de "minuni" la raionul pentru uz casnic din Carrefour sau Auchan (total diferite de cele din Romania), cele mai inedite, mai deosebite si mai dragute obiecte (de tot felul) gasesti in Boutique'urile de pe Montmartre. Eu nu stiu sa ma opresc niciodata cand ajung in zona...mereu se gaseste ceva care sa-mi faca cu ochiul...
Dar sa trec la reteta mea de pate vegetal din boabe de soia...
IMG_5386-001
*1 cana boabe de soia (musai organice),
*1 ceapa rosie,( tocata si fiarta in apa cu putin ulei)- NU CRUDAAA!!!
*100 g masline fara samburi,
*1 ardei rosu,(tocat si fiert alaturi de ceapa)
* 2 linguri ulei de masline,
*sare himalayana, *piper si *2 linguri de DUCROS
Boabele de soia se pun la inmuiat pentru 24 de ore, iar apoi se fierb bine, cam 2-3 ore.Cand sunt gata se pun intr-un castron adanc, impreuna cu ceapa si ardeiul calite si sarea. Se adauga restul ingredientelor si uleiul. Se mixeaza bine, bine de tot!
Rezulta o compozitie cremoasa si frumos colorata. Dar are si un gust incredibil. Se pastreaza in cutie de plastic cu capac, la frigider...Tine pana la 14 zile.

De ce folosesc numai sare de Himalaya? Lumea nu prea stie, nu este informata despre aceasta sare.
Sarea de Himalaya
Valea Indusului se afla acolo unde s-a dezvoltat cultura si civilizatia Indiei antice. Zona de unde se importa sarea de Himalaya se afla acolo de unde poporul indian s-a ocupat cu mineritul inca de acum mii de ani.. Minele de sare se gasesc undeva intre Valea Indusului si Muntii Himalaya, pe teritoriul Pakistanului de azi. Inca din antichitate Vechii indieni cunosteau sarea aceasta inca cu mii de ani ininte, denumind-o sarea din Sindh "Saindhava lavana".
Ayurveda, proprietati si efecte benefice ale sarii de HimalayaCristalul de sare Himalaya contine 84 dintre cele ~92 minerale, care se găsesc în aceeaşi componenţă în corpul omenesc. Efectul benefic al cristalelor de sare este recunoscut şi de medicina de astăzi. Lămpile cu cristale de sare sunt cele mai naturale şi mai sănătoase surse artificiale de lumină. Substanţele speciale emanate sunt recomandate pentru tratarea unor afecţiuni alergice şi astmatice. Au proprietatea de a elimina electrosmogul! Aparatele electronice bombardează aerul cu ioni pozitivi, care dăunează organismului uman. Fumul de ţigară are de asemenea un efect distructiv asupra echilibrului electric. Aceste aparate electrocasnice si electronice, plus fumul de tigara, provoaca stări de oboseală, tulburări de concentrare şi de somn. Cristalele emit în mod continuu ioni negativi, care ne apara de electrosmog. Din energia cristalului de sare ne  tragem noi insine energia de care avem nevoie în mod continuu. Lampile cu cristale de sare neutralizează vibraţiile electromagnetice (TV, calculator, aparatura electronica, telefoane mobile). O lampă de ~3 Kg este utila in acest sens pentru o încăpere de 15-20 metri pătraţi.
Efecte benefice: combate tulburările de somn şi de concentrare, de aceea trebuie folosita ca lampa de sare in dormitor, în camera copilului, la birou, în timpul studiului., in orice incapere unde se doreste liniste si aer curat. Combate electrosmogul si vibratiile electromagnetice, de aceea trebuie folosita lângă calculator, televizor, peste tot, unde sunt aparate electronice. Ionizeaza negativ, imprastie aerosoli, devenind o veritabila salina in miniatura in casa noastra, de aceea trebuie folosita in timpul masajului, meditaţiei, în timpul meselor, la locurile pentru fumat. Pe lângă efectul curativ lămpile şi candelele cu cristale de sare creează o atmosferă deosebit de plăcută prin lumina lor caldă rosiatica/roz/portocalie.
Efectele curative, energizante, revigorante si de detoxifiere au fost cunoscute in Asia inca din antichitate, sarea de Himalaya fiind folosita cu mare succes in practicile Ayurveda, in terapiile neconventionale, cu scopul de a atinge o viata lunga si sanatoasa.
Sare pura, necontaminata, nepoluata !


Sarea Indus de Himalaya isi are originea inca de acum milioane de ani, in vremea cand peste teritoriul Muntilor Himalaya se scaldau apele marilor si oceanelor. Regasindu-se azi in minele din inima muntilor, aceasta sare s-a pastrat absolut pura, necontaminata si nepoluata. pana in zilele noastre. Din cate se cunoaste, sarea de mare din zilele noastre, desi ar putea avea proprietati bune terapeutice, este totusi poluata de metale grele, elemente radioactive, chimicale toxice sau ulei scurs din vasele de mare tonaj. Din pacate, omul a reusit sa contamineze si ceea ce era mai bun pentru el. Acest lucru nu se aplica in cazul sarii de Himalaya,  fiind o sare sub forma de cristale pure prezente in inima muntelui. Sarea de Himalaya nu contine aditivi,si E-uri. Sarea Indus a fost formata, asa cum spun oamenii de stiinta, acum 500 milioane de ani in plina era geologica Cambrian. Sarea s-a depozitat in interiorul muntelui sub forma de cristale de stanca pura de sare si s-a dezvoltat acolo ca una dintre cele mai pure si naturale cristale eficiente in purificare, detoxifiere si ionizare cunoscute pana in zilele noastre.
Cristalul cuprinde 84 de minerale, care se regăsesc în aceeaşi proporţie şi în sîngele uman, în lacrimă, în lichidul amniotic. Efectul curativ al acestor cristale de sare a fost descoperit de către medicii antici din Asia, fiind recunoscut şi de medicina de astăzi. De fapt, sarea de Himalaya poate fi privita ca hrana.
 
SAREA DE MASA
Cum încarcă sarea de masă corpul? În timp ce corpul nostru necesită exact 0,1984 grame (0,007 uncii) de sare pe zi, cei mai mulţi dintre noi suferim de lipsă de sare, deşi suntem supra-saturaţi de clorură de sodiu. Când consumul de sare scade sub 0,1984 grame (0,007 uncii) pe zi, apare dorinţa de a mânca sărat.
Corpul recunoaşte sarea de masă ca o otravă celulară agresivă, o substanţă nenaturală şi vrea să o elimine cât de repede posibil pentru a se proteja. Aceasta are ca efect o supra-sarcină constantă pentru organele noastre de excreţie. În aproape fiecare produs conservat, sarea este folosită ca parte a procesului de conservare. Astfel că, adăugând sare la o mâncare deja sărată, corpul primeşte mai multă sare de care nu poate scăpa. Acum corpul nostru încearcă să izoleze supra-doza de sare în acest proces. Moleculele de apă înconjoară clorura de sodiu pentru a o ioniza în sodiu şi clorură pentru a o neutraliza. Pentru acest proces, apa este extrasă din celulele noastre, astfel că corpul sacrifică cea mai perfect structurată apă celulară pentru a neutraliza clorura de sodiu. În acest proces, celula deshidratată moare.Aceasta este cauza diferitelor forme de reumatism ca şi artrita, guta precum şi pietre la rinichi şi la bilă.



Niciun comentariu: