17 iunie 2012

Fursecuri cu migdale si merisor

 

Fursecurile sunt ideale atunci cand vrei sa mananci ceva pe fuga, dar si la micul dejun. Pot fi servite cu inghetata sau luate la drum. Tin foarte mult timp si cine poate refuza un fursec din alimente vii?

IMG_5520

  • 100 g migdale inmuiate pentru 8 ore si macinate ( piureul rezultat de la laptele de migdale)
  • 1 cana faina de migdale ( fulgi de migdale rasnite)
  • 1 l-ta scortisoara
  • 1 lingura unt de cacao (topit la aburi)
  • 50 g unt de cocos ( in sfarsit, am gasit un unt de cocos cu gust neutru pe care il suport)
  • 1 lingura crema de migdale
  • o mana stafide hidratate pentru 10 minute
  • 1 lingura pasta de vanilie
  • 1/2 l-ta sare de Himalaya
  • 1 ceasca nectar agave
  • 1 ceasca fructe de merisor

IMG_5519

Se mixeaza toate ingredientele intr-un robot de bucatarie puternic, cu exceptia fructelor de merisor care se adauga in compozitia mixata la sfarsit

Formeaza cocoloase de aluat cu un diametru de 4-5 cm si apasa-le usor cu palma, astfel incat sa ia forma unor fursecuri.

Deshidrateaza fursecurile la 40 grade C timp de 10 ore

 

IMG_5521

Niciun comentariu: