17 iunie 2012

Bruschete "Margherita"

 

Aceste bruschete delicioase seamana foarte bine la gust cu pizza Margherita

 

IMG_5526

Baza se prepara din aluat de paine cu ceapa si seminte de mac ( va urma pe blog), o paine care imi place foarte mult si care, atunci cand incepe sa se coaca, miroase incredibil de bine.

  • 4 cesti seminte de secara incoltita (timp de 2-3 zile)
  • 4 linguri ulei masline extravirgin presat la rece
  • 4 linguri seminte de mac
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 ceapa dulce ( eu am pus ceapa rosie)
  • 1 lingurita sare de himalaya

Spala si scurge cerealele incoltite, apoi macina-le intr-un robot de bucatarie impreuna cu ceapa. Adauga treptat semintele de mac, usturoiul si uleiul de masline, pana cand incepe sa se formeze un aluat.

Plaseaza aluatul in doua tavite pentru deshidratare ( pe o hartie care nu se lipeste) si apasa-l astfel incat sa aiba grosime de maxim 1 cm. Deshidrateaza-l la 40 grade C timp de 4 ore. La jumatatea timpului, intoarce painea pe partea opusa, astfel incat sa se coaca bine. Coacearea poate dura mai mult, in functie de tipul aparatului.

 

Taie painea in triunghiuri si adauga topping de branza, rosii, busuioc sau oregano

 

Topping

branza cu busuioc ( aprox. 1 cana), 4-5 rosii uscate la soare in ulei de masline (maruntite), frunze de busuioc

 

IMG_5531

Niciun comentariu: