16 iunie 2012

Branza cu busuioc

 

 Aceasta branza seamana foarte bine la gust , dar si la consistenta, cu parmezanul

IMG_5542

  • 4 cesti seminte de pin
  • 2 cesti busuioc proaspat, maruntit
  • 1/8 ceasca zeama de lamaie
  • 1 ceasca apa
  • 4 catei de usturoi
  • 1 l-ta sare himalayana
  • 1 rosie

Macina toate ingredientele ( cu exceptia busuiocului) intr-un blender puternic. In final, adauga busuiocul maruntit.Amesteca bine.Plaseaza acest amestec in doua tavite pentru deshidratare cu adancimea de 4 mm.

Usuca preparatul timp de 12 ore, la 43 de grade C.

In final, imparte-l in bucati de marimea dorita sau marunteste-l.

Branza poate fi pastrata timp de 2 saptamani intr-un recipient ermetic inchis.

Este foarte buna la supe, salate, paste si pizza.

 

SURSA

Un comentariu:

camelia spunea...

Salut,

Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

Toate cele bune,

Petitchef