23 mai 2012

Tort cu crema de vanilie si jeleu de zmeura

 

Pentru ca mai aveam zmeura si capsune in congelator, am preparat acest tort racoros si aromat...

IMG_5155

Baza tortului:

1 pachet biscuiti Gullon (fara zahar),150 g stafide (inmuiate in apa pt. 10 minute), 50 g margarina topita (Rapunzel). Se amesteca toate acestea in robot pana rezulta un aluat lipicios. Se intinde intr-o forma de tarta(tava) si se introduce la congelator.

Blat ( se imparte in doua):

 1 cana nuci macadamia (hidratate peste noapte), 100 ml nectar agave, 2 linguri lecitina soia, 1 cana capsune. Se mixeaza bine in robot si se aseaza peste baza care a stat la congelator Pana se prepara crema de vanilie, se reintroduce tava la congelator

Crema de vanilie:

500 g tofu Fito Fitt, 100 ml nectar agave, 4 linguri lapte praf de soia, 2 linguri extract de vanilie, 1 lingura pudra de vanilie, 1 lingurita faina de roscove (liant), 1 lingura lecitina de soia. Se mixeaza toate ingredientele in robot pana rezulta o crema groasa, fina. Din nou se scoate tava cu baza tortului din congelator si se adauga peste ea crema de vanilie, apoi jumatatea cealalta din blatul cu nuci macadamia.Pana se prepara jeleul, tava merge la congelator.

IMG_5180

Jeleul de zmeura:

300 g zmeura, 500 ml apa, 6 linguri fructoza/xilytol, 2 linguri de agar-agar.Se pune zmeura pe foc impreuna cu apa si indulcitorul si se aduce in punctul de fierbere.Se adauga pudra de agar-agar si se mai lasa sa fiarba 10 minute. Strecoara printr-o sita deasa, ca sa elimini samburii! Apoi, se lasa jeleul sa se raceasca la temperatura camerei. Cand aproape s-a racit , se rastoarna peste tortul tinut intre timp la congelator. Se decoreaza cu fulgi de cocos, zic eu...

Tortul este gata. Se pastreaza 3 zile la frigider, nu in congelator!

Este minunat! Textura nu ramane dura, ci cremoasa si siropoasa.

IMG_5149

2 comentarii:

Sorina spunea...

o minunatie de tort!

Kta spunea...

Sorina, asa e!multumesc.