27 mai 2012

Sos de ciocolata (raw)

 

Un desert cu adevarat bun include un sos delicios! Sosul de ciocolata este indispensabil pentru multe deserturi, dar poate fi folosit ca si garnitura.

Acest sos se poate prepara in cantitate mai mare, intrucat tine pana la 10 zile, permitandu-ti astfel sa prepari un desert in fiecare zi.

 

3 cesti boabe crude de cacao sau 2 cesti cacao macinata

1 lingura extract de vanilie sau vanilie macinata, ori 5 pastai de vanilie

1/4 ceasca ulei de cocos ( 2 l-guri in cazul meu pt ca nu-mi place gustul predominant)

1 lingurita scortisoara

2 cesti nectar de agave

1 lingurita sare himalayana

IMG_5268

*Combina toate ingredientele intr-un blender puternic pana ce amestecul devine cremos. *Stocheaza-l apoi intr-un borcan de sticla cu capac, la frigider. Tine pana la 10 zile.

*Daca doresti o textura mai cremoasa si un gust mai bogat, poti adauga 1 ceasca lapte de nuci sau alune.

*Rezulta 2 1/2 cesti.

 

Reteta de aici

2 comentarii:

Chirita Cerasela spunea...

Foarte bun sosul de ciocolata ! Multumesc pentru reteta !!! :)

Ducesa spunea...

Ma bucur sa aud! Cu drag!