13 mai 2012

Iaurt din soia

 

Un iaurt sanatos, preparat din lapte de soia si ferment iaurt bio rich

 

IMG_5096

Se incalzeste 1 L lapte de soia pana ajunge la 40 de grade (obligatoriu pentru a se acri) si in el se adauga un pliculet de ferment, amestecandu-se continuu pentru a se dizolva complet.

Pentru a ajunge la temperatura de 40 de grade am folosit un termometru de friptura...N-am avut alta ustensila, dar a functionat perfect.

IMG_4876

Laptele astfel pregatit se rastoarna in borcanelele iaurtierei si se porneste aparatul.In mod normal iaurtul se formeaza dupa 5-6 ore, dar eu l-am lasat 8 ore ca sa fiu sigura atat de gust acru, cat si de consistenta cremoasa, nu lichida.

IMG_4878

Dupa cele 8 ore, iaurtul se pune la frigider, asa caldut cum e. Se serveste a doua zi alaturi de ce iti place...Rezulta o crema bine legata, acrisoara( nu exagerat) foarte asemanatoare cu iaurtul din lapte animal.

L-am servit cu capsune proaspete, taiate bucati si o l-ta miere de albine

Rezista timp de 7-9 zile, la frigider.

IMG_4877

Bine de stiut !

Poti pastra o mostra de iaurt (aprox. 100 gr) de la o preparare la alta, pentru a asigura cultura de bacterii pentru reinceperea procesului de fermentare. Puteti repeta aceast proces de pana la 15 ori, dupa care este nevoie de un nou plic de fermenti pentru inceperea procesului de fermentare.

Niciun comentariu: