17 mai 2012

Cheesecake cu lamaie

Zilele trecute a fost mama la mine si am asteptat-o cu acest cheesecake delicios.Nu mai mancase prajituri vegane si era tare curioasa daca ii va placea.Si ce crezi? " Cata, mama...dar e tare bun, seamana cu strudelul de branza dulce si stafide. Am sa fac si eu, mmm...imi place!Si e foarte simplu de preparat, ma gandeam ca-i complicat..."

IMG_5139

Ingrediente blat: 10 biscuiti simpli, fara zahar, se gasesc in Auchan, Kaufland sau Mega Image (Ligera-Gullon, patratosi sau rotunzi, Dita-Rostar cu cereale, Petit), 1/4 cutie margarina cu ulei de in Rapunzel, 2 l-te extract vanilie, 1 cana curmale, 2 l-te nectar agave

Se rup biscuitii in bucati mici, direct in robot...peste ei se varsa margarina topita (pe foc mic), se adauga vanilia, curmalele tocate si nectarul de agave. Se mixeaza bine de tot pana ce rezulta o consistenta lipicioasa.

Intr-o forma de tort cu pereti detasabili se pune folie alimentara si peste aceasta se intinde compozitia formata. Se aplatizeaza bine cu palmele ca sa iasa un strat uniform. Aceasta merge la congelator pana ce pregatim crema de branza.

Ingrediente umplutura: 500 g tofu organic Bio pack (se gaseste in Auchan la pachet de 250 g) sau tofu desarat Inedit (se gaseste cam in orice supermarket), zeama de la 1 lamaie mare, zemoasa ( se lasa in apa calda pt mai multa zeama), coaja de la lamaie, 2 linguri pasta de vanilie, 2 linguri lecitina de soia, 1 lingura liant(faina de roscove), 150-200 ml nectar agave( se gaseste si in Auchan, dm, Real, etc), 1 l-ta pudra turmeric (curcuma) pentru culoare, dar nu-i musai!

Tofu se rupe bucati direct in cana blenderului(robotului) si peste el se adauga restul ingredientelor, exact in ordinea mentionata. Se mixeaza bine, pana rezulta o compozitie destul de groasa, dar totusi usor de turnat peste blatul tinut la congelator.Se niveleaza uniform cu o spatula si se reintroduce la congelator pana a doua zi, cand se muta la frigider pana la servire. Se decoreaza cu frunzulite proaspete de menta.

IMG_5142-001

Niciun comentariu: