29 aprilie 2012

Inghetata de capsune

 

O reteta de inghetata care imi place foarte, foarte mult din mai multe motive:

* se prepara usor, *rapid,  *gust uimitor de bun,* sanatos

Consistenta este o masa cremoasa, fara ace de gheata...adica, fara a repeta la fiecare doua ore zdrobirea acelor cu ajutorul mixerului.O consider de nota 10!

IMG_4786

Ingredientele, in ordinea  adaugarii lor intr-un bol inalt:

300 g lapte praf de soia, 15-20 capsune, 1 banana bine coapta, 1 l-ta rasa de pudra vanilie, 100 ml (1/2 cup) sirop de artar/ sirop agave, 100 ml lapte proaspat si rece de soia

Se mixeaza totul cu blenderul vertical si compozitia se varsa intr-o cutie de plastic

Vasul ( cutia de plastic) in care va ingheta crema rezultata prin mixare trebuie lasat 15 minute in congelator, dupa care se va scoate si se va umple rapid punandu-se, bineinteles, capac etans pentru a nu se varsa inghetata

Dupa 3-4 ore inghetata arata cam asa, repet, fara pic de ace. Chiar daca la inceput pare destul de fluida, ea nu va trebui mixata dupa introducerea la congelator!!!

IMG_4792

Am folosit o galetusa de plastic, fosta cutie de la un tort din inghetata de 2000 ml . Mie mi-a iesit cam intre 500-700 ml de inghetata,aproape jumatate de cutie.

Am servit-o cu capsune proaspete si cu siropul lasat de acestea

Super desert! Il recomand tuturor celor care vor sa savureze o inghetata sanatoasa si cu adevarat delicioasa!

IMG_4797

 IMG_4796

Niciun comentariu: