24 ianuarie 2012

Tocanita de ciuperci

Am gasit niste champignoane faine in Auchan ca si daca nu-mi trebuiau tot am cumparat. Prea erau frumoase, prea bune, prea ca la tara! :) Si n-am avut chef sa le pun pe plita...erau prea multe si n-aveam rabdare. Cu niste ceapa, ardei rosu si maghiran...a iesit o chestie nemaipomenita!

IMG_4036

Mi-am adus aminte ca aveam un plic de "sos instant de ciuperci"( bio4well) si am zis ca se potriveste bine in tocanita mea, mai ales la legat sosul, ca sa nu ramana apos de la ciuperci.

Deci: 2 cepe mari,de apa ( e preferata mea pt ca indulceste), 1 kg ciuperci champignon taiate lamele, 1 lingura de boia, 1 ardei gras rosu, maghiran, sos de ciuperci, piper, patrunjel verde

Se caleste ceapa tocata cu ardeiul in putin ulei de masline si apa calda. Se lasa sa scada si apoi se adauga boiaua cu ciupercile si maghiranul. Se acopera cratita cu un capac si se lasa la fiert pana ciupercile isi lasa destula zeama. Se adauga sosul de ciuperci (plicul instant), se amesteca bine ca sa se dizolve complet si se acopera din nou pentru 15 minute... si atat!

Se presara patrunjel verde deasupra si se serveste cu pofta, pentru ca e prea buna, prea gustoasa, prea aromata!

IMG_4027

3 comentarii:

Lilia Rosu spunea...

Buna ziua,
Mai intai as vrea sa ma prezint, ma numesc Lili. Mi-a placut foarte mult blogul dvs. Postez la acest subiect pt ca am observat borcanelele cu condimentele de la simply organic in poza si as vrea sa va intreb de unde au fost procurate.
Multumesc frumos!

Kta spunea...

Buna, Lili! iti multumesc pentru aprecieri...

Condimentele sunt primite de la o ruda din New York. In Romania nu le-am vazut, dar exista alte firme, tot organice.( megazine online)

Numai bine!

Lilia Rosu spunea...

Multumesc mult pentru raspuns!