3 octombrie 2011

Ardei copti in ulei de masline

 

O nebunieee...la borcan! Sunt atat de deliciosi incat i-as manca zilnic, pe paine!

IMG_2783

Legumele conservate in ulei sunt o garnitura ideala pentru orice preparat sau aperitiv inspirat de bucataria mediteraneana, dar si pentru paste si orez.

Se conserva astfel ardeiul gras, anghinarea si unele soiuri de ciuperci.

 IMG_2784

Se pregatesc 2 kg de ardei gras. Se coc in cuptor la 200 grade, timp de 15-20 minute, fara sa-i intoarcem. Se scot din cuptor, se pun intr-un vas, se adauga sare de mare si se acopera pentru 20-30 minute. Apoi se curata de coaja, se scot cotoarele, se curata de seminte si nervuri. Se taie in doua si se pun in borcane cu catei de usturoi, cimbru si boabe de piper.

Se amesteca bine ingredientele. Se toarna ulei de masline de cea mai buna calitate, pana cand ardeii sunt complet acoperiti.

Se pun borcanele la loc intunecat si rece. Se pot servi cu ansoa si masline sau se pot adauga la sosul de rosii pentru paste.

IMG_2785

Niciun comentariu: