13 iulie 2011

Pachetele de primavara

Un alt aperitiv preparat pentru petrecere...

IMG_1418

Ingrediente: 1 pachet foi de orez ( 12-14 buc.), sos de soia, sos de stridii, otet de orez, condimente chinezesti, piper sichuan, 5 urechi de lemn ( hidratate in apa fierbinte si taiate in forma de taitei), 1 cutie muguri de bambus taiati patratele mici, 1 morcov taiat bastonase, 1 ceapa alba taiata solzi, 1 ardei rosu taiat bastonase, germeni de soia 1/2 borcan, taitei chinesti din orez hidratati in apa fierbinte

Hartie de orez, urechi de lemn, muguri de bambus se gasesc la Mega Image, la raionul produselor internationale !

IMG_1405

Asadar, intr-un wok bine incins se arunca cativa stropi de ulei de orez. Cand incepe usor sa fumege se adauga rapid morcovii, urechile de lemn, ceapa, apoi ardeiul, 2 catei usturoi zdrobiti, bambusul si ultima data germenii de soia. Se amesteca repede legumele, fara sa se arda.

Se sting cu un sos format din sos de soia, otet de orez si sos de stridii. Se condimenteaza si se lasa inca 2-3 minute pe foc scuturand wok-ul pentru a evita arderea. Se arunca peste legume taiteii, se scutura din nou wok-ul si apoi se iau de pe foc, lasandu-se putin la racit.

Toate legumele trebuie sa fie al dente, nu fierte! Asa, culorile vor ramane vii si textura crocanta. Usturoil se va scoate la sfarsit.

IMG_1406

Cam asa trebuie sa arate umplutura pachetelelor

IMG_1408

Se ia un vas cu apa...si, pe rand, se inmoaie cate o foaie de orez ( numarand pana la 3!), nu mai mult, ca se rupe imediat ce se va indoi la umplere!

Foaia astfel inmuiata se va aseza pe o planseta de lucru si peste ea se va pune o lingura de umplutura. Apoi, se va rula ca in imagini.

CLATITE, Alexia 

De obicei, pachetelele se prajesc in ulei fierbinte ( ulei cu gust neutru), dar eu am preferat sa le pun pe hartie de copt, la cuptor cca 30 minute ( 200 grade) sau pana au capatat o culoare aramie. ( prima foto,  sus )

IMG_1417

Se servesc cu  Tamari Sauce  si Hot Chilli Sauce

 

Sursa: cartea VEGETARIANA

Niciun comentariu: