21 august 2010

Inghetata de nectarine

Bunatate de inghetata !

IMG_7502

4 nectarine bine coapte (fara coaja), 1 iaurt natur cu bifidus 0,1 % grasime, 3 l-te rase fructoza, extract de vanilie si topping natural de zmeura pentru ornat.
Se amesteca totul in robot si compozitia se pune la congelator, intr-o cutie cu capac.  Se adauga toppingul deasupra in momentul servirii. IMG_7498

Eee...maravillosa !    ;)

2 comentarii:

clara spunea...

eu te numesc pe tine : " mama inghetatei adevarate", ai un dar de a traduce savuratul in cuvinte!
eu am piersici acum in frigider dar nu sunt atat de coapte ca nectarinele, ce zici sa le fac?
m-ai facut o pofta....!!!!!

Catalina spunea...

Clara,

Lasa-le putin afara, in soare...adica la lumina zilei si se mai coc putin.

Si apropo' de fructoza, stii ca eram impotriva ei...trebuie sa fie peste 96 % fructoza din cantitatea pachetului. Ce este sub, inseamna ca e de proasta calitate, facuta din cartofi, porumb...chiar daca scrie ca e din fructe. A mea are 99 % fructoza si am gasit-o in magazin naturist. Deci are un indice glicemic mic si pe langa faptul ca nu iti creste insulina...e mai pura decat cea care contine si glucoza.

Te-am pupat si mersi de laude.

PS: daca nu se coc destul piersicile, amesteca cu dulceata de caise,piersici sau pere ( fara zahar)eventual fructe uscate ( caise, ananas, mango) ca sa nu maresti cantitatea de fructoza.