12 mai 2010

Mancare de ciuperci

Buna... si de data asta am pregatit-o altfel decat o faceam de obicei.

IMG_4502

1 kg ciuperci

1 ceapa alba

1 l supa legume

3 linguri praf ciuperci ( la plic)

2 -3 liguri smantana de gatit

1 legatura patrunjel

sare si piper dupa gust

Este ultima mancare in care adaug sare . M-am hotarat sa renunt si la aceasta din motive de sanatate.

ciulama, fasole, tapioca 

Dupa ce fierb ciupercile spalate , curatate si taiate lamele, separat, intr-o alta cratita adaugam 2 linguri ulei si 1/2 cana supa calda,in care lasam la inabusit  ceapa. Cand devine sticloasa se adauga ciupercile fierte (fara zeama in care au fiert), se amesteca si apoi adaugam si cele 3 linguri praf de ciuperci. Stingem cu restul de supa calda si acoperim cu capac.

Cand a scazut putin sosul, punem smantana. Amestecam pana se omogenizeaza bine, tragand cratita de pe foc. Potrivim de sare si piper si punem din nou la fiert. La primul clocot, inchidem aragazul. Se presara deasupra patrunjel tocat si acoperim cu capac. Simplu!

Se serveste cu mamaliguta.

IMG_4474                          IMG_4507

2 comentarii:

clara spunea...

eu nu ma impac bine cu ciupercil, din cauza aceasta nici nu gatesc! aaa, doar in pizza!

Catalina spunea...

Eu in schimb ma impac foarte bine, imi plac la nebunie!