24 mai 2010

Carnaciori superiori

Reteta apartine Elenei Pridie.      ...si este foarte interesanta.        ...iar carnaciorii sunt excelenti
IMG_4624
100 g soia granule (bio), 1 pahar mic fulgi de ovaz, 3 cepe, 7 catei usturoi, 2 cartofi, 100 g pesmet, 1 lingura mirodenii, 2 linguri ulei, 1 l-ta sare ( optional )
IMG_4598
Soia granulata se pune intr-o cratita cu 1 l apa fiarta care clocoteste si se lasa sa fiarba incet, cam 15 minute.Apoi se scurge de zeama care se arunca.
Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja. Dupa ce au fiert, se lasa sa se raceasca putin, se curata si se rad pe razatoarea mare. Usturoiul se curata si se piseaza.
Intr-un castron se pun toate ingredientele, se amesteca bine si se modeleaza carnaciori. Acestia se aseaza pe tava cu hartie de copt si se dau la cuptor. Se coc la foc mijlociu timp de 40 minute, avand grija sa se intoarca pe partea cealalta, dupa 20 minute.
IMG_4599 IMG_4601
IMG_4606

IMG_4609
Sunt deliciosi. I-am servit cu placinta de cartofi si ovaz ( facuta pentru soacra mea ca sa vada ce buna este mancarea vegetariana. Sincer, nu se astepta.). Reteta placintei este ACEASTA, insa am inlocuit patrunjelul cu mararul si a avut o aroma deosebita, mult mai buna.
IMG_4649 IMG_4618

IMG_4639

Se fac foarte repede...si ies usor picanti. Iar daca se servesc cu mustar, au gustul identic cu cel al  chiftelutelor din carne.
IMG_4678

2 comentarii:

clara spunea...

ce bine arata!
sunt bineveniti in post din 31 mai!
ma inscriu prima la ei, abia astept ... sunt convinsa ca sunt buni.
noapte buna!

Catalina spunea...

Multumesc. Sunt foarte buni...eu ii mananc si reci si fara nimic alaturi. Te pup!