15 aprilie 2010

Placinta de ovaz cu cartofi

I-am promis Danei, tipa de la magazinul naturist, ca voi face aceasta placinta si ca ii voi aduce o bucata din ea ca sa guste. Asta ca ma tot intreba ce fac eu cu fulgii de ovaz…ei bine, astazi, in pauza de masa, i-am dus un triunghi si mi-a multumit foarte mult, a zis ca-i divina. Nu se astepta sa-i placa atat de mult si mi-a zis :” parca e musaca de cartofi, extraordinara!” Am sa scriu imediat retea si n-are decat s-o pregateasca singura de-acum inainte.

IMG_3892

Reteta

150 g fulgi de ovaz

2 cartofi (300 g) felii subtiri

2 oua

125 g branza Cheddar rasa

2 linguri patrunjel tocat

2 cepe

25 g unt

1 catel de usturoi zdrobit

2 linguri ulei de floarea soarelui/masline

sare, piper negru macinat

Preparare: Se porneste cuptorul cu 10 minute inainte de a coace placinta.

Se pune in tigaie o lingura de ulei si jumatate din unt si se caleste ceapa cu usturoiul la foc mic, 10 minute. Dupa ce s-au calit se rastoarna intr-un castron mai mare.

Fulgii de ovaz se pun intr-o tava la cuptor 10-12 minute, amestecand des. Dupa ce s-au racit se amesteca cu ceapa si uturoiul calite, branza, ouale batute, patrunjelul, sarea si piperul.

IMG_3879

IMG_3882

Se unge o forma rotunda cu restul de ulei si o tapetam cu hartie de copt peste care se aseaza feliile de cartofi, astfel incat fundul formei sa fie perfect acoperit. Peste cartofi se pune amestecul cu ovaz si se niveleaza cu o lingura. Forma se acopera cu o folie de aluminiu si se coace 30 de minute.

IMG_3884

IMG_3885

Dupa 30 de minute se intoarce placinta( cu fundul in sus) pe o tava care merge la cuptor, indepartandu-se cu grija forma si hartia de copt. Se ung cartofii de deasupra cu untul ramas si placinta se mai pune la cuptor pentru 5-7 minute, pana se rumenesc frumos cartofii.

IMG_3887

IMG_3894

IMG_3908

IMG_3902

Merge de minune cu rosii cherry…foarte bunaaa !!!

IMG_3872

Mentiuni: Am folosit forma de tort detasabila, diametrul 24 cm. Se poate inlocui oul cu fulgi de drojdie si apa, pentru legarea compozitiei. Si in loc de branza, se poate folosi piureul de dovlecei. Iar in loc de doua linguri cu patrunjel, eu am pus doua legaturi mici.

4 comentarii:

clara spunea...

ah.. cu greu ma abtin! o voi face!
cate am gasit aici la tine...
felicitari, sunt pozele reusite parca-s la mine pe birou!

Catalina spunea...

Mersi Clara, sa stii ca e ceva deosebit si tare bun.

clara spunea...

am facut aceasta reteta, este extraordinara- cand voi avea musafiri, o voi face ca aperitiv cald.
sotului meu nu i-am spus cu ce este si m-a intrebat daca este cu ceva decorticat.... a ramas cu gura deschisa..baiatul cel mare a strimbat din nas, iar cel mic a mincat cat pentru 3.
am rugamintea, daca pot vorbi de aceasta reteta la mine pe blog bineinteles cu trimiterea de rigoare?
vreau sa imi pun pe blog numai chestii incercate, deosebite, care ma obliga la WOUUUU!
multumesc!

Catalina spunea...

Clara, ma bucur tare mult ca v-a placut placinta...si noua ne place foarte mult si tot ca aperitiv o servim.

Poti posta despre aceasta placinta, nu e nici o suparare...succes cu blogul, ti-l urmaresc cu placere. sanatate si numai bine!