11 aprilie 2010

Mancare de spanac

Sa profit cat pot de acest sezon al verziturilor, ca bune si sanatoase mai sunt.

Am avut surpriza placuta ca a mancat si Alexia o portie, minuneee !!!

IMG_3771

Reteta

2 kg de spanac proaspat

1 legatura ceapa verde

1 capatana mica de usturoi

200 ml supa de legume/apa

sare si boia de ardei, 1 l-ta

1 lingura fulgi de drojdie

1 legatura de marar

Preparare: Se pune o oala de apa la fiert in care oparim frunzele de spanac dupa ce au fost curatate si spalate. Le lasam la scurs intr-o strecuratoare si ne apucam de tocat ceapa verde, cu tot cu frunzele verzi.Apoi tocam si spanacul in bucati mai mari, mie asa imi place, ca oricum scade pe foc.

Punem cepa in putin ulei cu apa si o calim , dupa care adaugam spanacul si putina boia. Picam supa calda de legume, amestecm si lasam la fiert. Cand spanacul s-a fiert, adaugam lingura cu fulgi de drojdie ca sa-l legam, sa nu fie prea apos. Mie nu-mi place sa adaug faina la mancare, de aceea am ales fulgii de drojdie.( se gasesc in magazinele naturiste) Potrivim de sare.

La final se adauga usturoiul tocat fin sau pisat si mararul tocat. Se pune capacul si se lasa putin la odihnit. Se serveste cu ou ochi sau fiert in apa.

Niciun comentariu: