8 aprilie 2010

Falafel

…printre mancarurile preferate

IMG_3274

Reteta

250 g naut ( pus de seara la inmuiat)

1 lingura mare cu faina de naut

1 ceapa tocata marunt

1 legatura mica de patrunjel

4-5 catei usturoi zdrobiti

1 lingurita chimion macinat

1 vf lingurita de piper alb

1/2 coriandru macinat

1/2 lingurita boia iute/ chili

150 ml apa

Nautul se acopera cu apa si se lasa la inmuiat pana a doua zi. A doua zi se da prin blender ori prin masina de tocat impreuna cu apa, ceapa, patrunjelul si usturoiul. Pasta rezultata se amesteca cu celelalte ingrediente: condimentele si faina de naut.

Se fac bilute mici rotunde si se prajesc in ulei incins de palmier/ arahide.

Foarte gustos alaturi de cartofi si rosii cherry ori sos de rosii picant.

IMG_3281

IMG_3283

IMG_3277

Un comentariu:

Ina spunea...

si printre mancarurile mele preferate! Yum!!!