9 februarie 2010

"Oua stresante"

Daca pana acum era doar zvon ce circula pe internet (pentru unii)...

S-a confirmat in aceasta seara, la Stirile Antenei1 ca ouale din Supermarketuri sunt nocive si afecteaza grav sanatatii ( atentie la stampila oualor, daca incepe cu cifra 3, mai bine renuntati si le lasati producatorilor sa se spele pe cap cu ele;) Am mai povestit si AICI despre ele...

Raspunsul producatorilor: "Prin Ordinul 136/2006 al ANSVSA se stabileşte că găinile crescute în baterii vor fi interzise începând cu 1 ianuarie 2012." Deci sa tot mancam oua cu hormoni de crestere provenite de la gaini crescute si chinuite in baterii...

Bateriile sunt cuşti foarte mici unde fiecare găină are un spaţiu vital de numai 550 cm², adică mai puţin decât suprafaţa unei coli de hârtie A4. Găinile stau inghesuite, pe plasa din sârmă, şi nu văd toată viaţa lumina naturală. Ele nu îşi pot mişca picioarele şi aripile. Dacă încearcă, se rănesc imediat. Sunt hrănite cu vitamine sintetice şi medicamente, iar hrana lor conţine adesea coloranţi şi furaje modificate genetic.
Viaţa găinilor crescute în baterii este scurtă şi proastă. Astfel, calitatea găinilor la sacrificare după terminarea ciclului de producţie nu este bună. Riscul de izbucnire a canibalismului şi de difuzare rapidă a unor boli infecto-contagioase în baterii este ridicat.

gaini

"Hormonii stresului produşi de găinile crescute în baterii nu dispar la gătit şi noi oamenii îi ingerăm fără să conştientizăm că stressul găinii devine stresul nostru”, a adăugat profesorul Mencinicopschi

INFOGRAFIC. INTERPRETAREA CODURILOR APLICAT PE OUA

sursa imaginii :Mediafax

Asa ca, daca nu avem gaini la bunici, matusi sau cunoscuti...mai bine renuntam la oua definitiv.In Romania se produc doar 30 % oua ecologice, 70% fiind numai de la gaini "mutante". Mai grav este faptul ca in magazine nu se distribuie ouale bune, ci numai acelea care fac parte din procentajul de 70%.

7 comentarii:

Anonim spunea...

NU AR TREBUI COMERCIALIZATE CELE INSCRIPTIONATE CU CIFRA 3

Catalina spunea...

Bine ca ne anunta acum, dupa atatia ani de inghitit la stres...

maya spunea...

Eu stiu ca,codurile EU suna asa:

0 - bio - provin de la gaini crescute în ferma,cu acces afara/iarba verde :P , si sînt hranite doar cu hrana bio.

1 - gaini crescute la sol în hala cu acces la aer/afara ,hrana din mediu natural,adica fara hrana modificata genetic,fara hormoni,antibiotice,coloranti...etc

2 - gaini crescute la sol în hala,fara acces afara,fara hrana modificata genetic

3 - crescute în boxe...gaina lînga gaina-despre cum stau si ce manînca(cînd nu se manînca între ele)nici nu vreau sa pomenesc.

Aici,foarte multe supermarketuri încep sa aprovizioneze rafturile doar cu oua 0 si 1.Chiar si Kauflad am vazut ca are o pancarda mare,pe care scrie ca ei nu mai comercializeaza oua no 3.
Unii,chiar nici no 2 nu le mai accepta.Poate asa o sa se schimbe mai multe.

Codurile în Germania arata asa:
În cazul meu:

0-DE-09****-*

0-bio
DE-tara de unde provin
09-regiunea,adica Bayern
****urmatoarele 4 cifre-identitatea Fermei
ultima cifra-numarul "cuibarului" :D

maya spunea...

Ahhh,acum vad ca si în postul tau este o imagine cu/despre codul oului!Da,deci sînt oarba! :D

Catalina spunea...

Deci...tot la fel! Este valabil in intreaga Europa, corect...insa, de ce acum anunta criminalii astia? Maica-mea pana aseara habar n-avea,desi stie foarte bine ca astia isi bat joc de noi. La tine e un caz fericit Maya, ai de unde alege. Eu sunt abonata la cateva persoane care locuiesc la tara...ferice de ei! Dar acum iarna...oua mai pai!

Catalina spunea...

Maya, se mai intampla...stai flexata! :)

Anonim spunea...

Intrebati-l pe Nastase cât de stresate sunt găinile lui si ce culoare au ouăle lui