15 ianuarie 2010

Hrana vie

Aseara m-am apucat sa citesc o noua carte despre alimentatia sanatoasa, carte ce mi-am ales-o rapid de pe  unul din rafturile librariei din Real (Ploiesti). Ma uitam dupa ceva retete vegetariene si asa am gasit-o pe aceasta…am rasfoit-o mai mult cand am ajuns acasa, dar nu m-am apucat imediat de ea, asa cum fac de obicei cu cartile noi. Impresia despre aceasta carte este  nu foarte buna, ci formidabila! Stiu ca toate cartile despre alimentatie sau nutritie se aseamana intre ele, sau cum spun eu “ autorii se copiaza unii pe altii”…insa cartea de fata este cu totul speciala, cel putin din punctul meu de vedere. Stau si ma intreb daca nu cumva…fiind si singurul exemplar ratacit printre cele de retete, e primul semn pentru a-mi schimba din nou modul de hrana, tot ce se poate! Deja primele pagini m-au convins ca  mananc prea putina hrana vie fata de cat ar trebui sau fata de cum ar trebui…

Concluzia finala, cartea asta face toti banii din lume dupa cea a lui Tombak, si n-a costat decat 45 de lei.Robert Morse are si un talent aparte de a scrie si de a-ti exemplifica, ceea ce te va convinge foarte usor ca sa-ti schimbi gandirea actuala despre hrana de zi cu zi.

sa_traim_sanatos_fara_toxine_p45

De la editor:

*Sa traim sanatos fara toxine va arata cum sa va curatati organismul de otravurile care va distrug sanatatea si cum sa incepeti procesul de regenerare celulara completa care duce la adevarata vindecare. Avand la activ 30 de ani de practica medicala, timp in care a tratat mii de oameni cu probleme de la SUPRAPONDERALITATE pana la CANCER, dr. Robert Morse dezvaluie cel mai recent sistem al sau de vindecare:detoxificarea!

- Cuprinde zeci de tabele usor de folosit: plante medicinale, formule de remedii naturiste din plante, proprietati ale alimentelor, mineralelor, substantelor fitochimice, ale sarurilor celulare etc., precum si retete de preparate din alimente crude.

“Detoxificarea nu este doar o modalitate de eliminare a simptomelor, ci un amplu sistem de vindecare, prin abordarea cauzelor care au condus la instalarea bolii. Ea porneste de la adevarul conform caruia organismul uman este, de fapt, terapeutul, energia jucând un rol central în cadrul procesului de vindecare. Detoxificarea pune în lumina adevarata cauza a bolii, si anume, distrugerea energiei. Ceea ce mâncam, bem, respiram sau aplicam pe piele, alaturi de gândurile si sentimentele noastre sunt elementele care ne pot ajuta sa redevenim sanatosi si plini de vitalitate, dupa cum, la fel de bine, ne pot îmbolnavi si epuiza resursele de energie”

*Ce trebuie să consumăm: hrană vie sau hrană moartă?*

• suntem fiinţe biologice (nu tehnologice, fizice sau chimice);
modul de hrănire trebuie să fie cel natural;

• dieta noastră normală este cea frugivoră;

• fructele vii, plantele suculente şi seminţele sunt alimentele
care constituie dieta noastră naturală, normală, foarte delicioasă şi
sănătoasă; “hrană vie pentru oameni vii”;

• folosirea focului pentru prepararea hranei este un act de
distrugere care creează toxine; carnea, seminţele şi cerealele prăjite sau
coapte sunt cancerigene;

• toţi nutrienţii de care avem nevoie se găsesc în fructe, legume
şi seminţe; nu este necesar să omorâm şi să mâncăm animale moarte (cadavre);

• un măr este incomensurabil mai hrănitor decât orice aliment gătit
la foc; alimentaţia simplă nu este deloc plictisitoare ci ne eliberează de
biciul senzaţiilor tari care oboseşte organismul şi-l înbătrâneşte
prematur;

*Corpul nostru ştie singur cum să se vindece de boli, noi trebuie
doar să îi permitem acest lucru prin hrănirea cu sucuri integrale vii (de
fructe sau legume) sau doar cu apă şi să ne odihnim (pentru a-i permite să
elimine toxinele acumulate);

• nu putem să ne însănătoşim dacă continuăm să ne poluăm corpul
cu medicamente de origine chimică şi cu “alimente” moarte;

• imensa majoritate a substanţelor chimice din medicamente este o
adevarată otravă pentru corp şi nu determină însănătoşire reală, ci
doar forţează organismul să se comporte într-un anume fel pentru ca simptomele
bolii să nu se mai manifeste vizibil (dar boala continuă să “lucreze”
nevăzută);

Hrana gătită nu numai că necesită un timp mult mai îndelungat de digestie
(consumând astfel enorm din energia organismului), dar de multe ori este
indigestă ca în cazul proteinelor încălzite. Mâncarea gătită fermentează
foarte repede şi intră în putrefacţie odată ajunsă în intestine, în timp
ce hrana vie este aproape în totalitate absorbită înainte ca fermenţii
bacterieni să înceapă procesul de putrefacţie.

NOTA:  cartea are peste 500 de pagini, scrisul mic ca sa incapa tone de informatie, se gaseste la Editura Paralela 45 si nu numai, si…se poate comanda si de pe internet..

Niciun comentariu: